4 evenementen, 1 blokkenschema

Naast Haarlem Cultuur Festival zijn er op 8 en 9 september nog drie evenementen in (de binnenstad van) Haarlem die dwars door elkaar heen lopen. Zo kun je ook genieten van ca. 80 gratis geopende monumenten in het kader van de Open Monumentendagen, biedt het Korenlint je optredens van meer dan honderd koren en kun je op zaterdagavond cultuur beleven zoals je dat nog nooit gedaan hebt tijdens de Haarlemse Cultuurnacht.

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we op de programmapagina al deze activiteiten samengevoegd in één blokkenschema. Daar heb je dus niet alleen het overzicht, je kunt ook uit alle activiteiten je favorieten selecteren. Zo creëer je eenvoudig jouw persoonlijke blokkenschema. Wel zo handig!

Open Monumentendagen (gratis)

In Haarlem openen dit weekend meer dan 70 monumenten hun deuren en kun je een kijkje nemen achter de monumentale gevels. Ook kun je de toren van de Grote of St. Bavokerk beklimmen. (wees er op tijd bij!) en staan de stadsgidsen klaar voor een mooie rondwandeling langs verborgen plekjes in de binnenstad. In het informatiecentrum in het stadhuis is alles te vinden over de vele activiteiten in in dit bomvolle cultuurweekend!

Korenlint (gratis)

Het Korenlint is inmiddels niet meer weg te denken uit Haarlem, de stad die zelf alleen al meer dan 60 koren telt in allerlei genres, soorten en maten. Tijdens het Korenlint laten de koren elk in twee optredens van 20 minuten horen wat ze in hun mars hebben. Bent u op zoek naar een koor of gewoon geïnteresseerd in koormuziek? Kom dan kijken en luisteren!

de Haarlemse Cultuurnacht (betaald)

In één nacht ontdekken wat Haarlem aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat doe je natuurlijk tijdens de Haarlemse Cultuurnacht! Op zaterdag 8 september opent Merlijn Twaalfhoven om 20.00 uur op de Grote Markt de eerste editie van de Haarlemse Cultuurnacht. Na deze bijzondere opening zijn er diverse cultuurpaden die de musea en culturele locaties met elkaar verbinden. Met cultuur, muziek, dans en meer! Kaarten verkrijgbaar via haarlemsecultuurnacht.nl