Veelgestelde vragen

Puntje van je stoel
of achterover leunen?

8+9 sept

Veelgestelde vragen

Wat is het Haarlem Cultuur Festival?

Tijdens het Haarlem Cultuur Festival laat Haarlem zich van haar beste culturele kant zien in de vorm van talloze optredens, workshops, exposities, voorproefjes, rondleidingen, kijkjes in de keuken, etc. Het initiatief gaat uit van een aantal grote culturele instellingen in Haarlem, maar het festival biedt ook ruimte aan anderen (zowel professionals als amateurs) om aan te haken. Zwaan kleef aan zeg maar! Voor de podia markeert het Haarlem Cultuur Festival tevens de aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Het festival vindt jaarlijks plaats in het tweede weekend van september op talloze locaties in de binnenstad.

Kan ik meedoen?

Jazeker, iedereen kan meedoen. Maar let op, iedereen die meedoet aan het Haarlem Cultuur Festival regelt en financiert zelf zijn eigen programma. Meld je jouw programma (tijdig) bij ons aan, dan nemen wij het mee in de collectieve promotiecampagne.

Kunnen jullie een locatie regelen?

Het is de bedoeling dat je zelf een locatie regelt. Op onze website kun je, zodra de aanmelding gestart is, wel een oproepje plaatsen om een locatie te vinden. Ook locaties die op zoek zijn naar de invulling van programma kunnen zich op deze pagina aanbieden.

Wat houdt de promotiecampagne in?

Het Haarlem Cultuur Festival wordt ondersteund door de Gemeente Haarlem met een subsidie voor een collectieve promotiecampagne die wij met zorg inzetten om het festival flink onder de aandacht te brengen in Haarlem en omgeving.

We werken hiervoor o.a. samen met diverse mediapartners. Naast een groot aantal centrale uitingen proberen we ook jouw programma zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Het komt natuurlijk in het grote online blokkenschema, met een mooie detailpagina op onze website. Deze is uitstekend te delen via WhatsApp en social media. We lichten een aantal programma-onderdelen uit op onze eigen social media en naar de pers. Ook stellen we uit het totale programma een aantal routes samen. Deze routes (bijvoorbeeld de kinderroute) worden specifiek onder de aandacht van bepaalde doelgroepen gebracht.

Daarnaast ontvang je bij deelname een publiciteitspakket om ook zelf zoveel mogelijk aandacht voor je programma te kunnen vragen.

Programmeert het Haarlem Cultuur Festival ook zelf?

Het optuigen van podia en het programmeren van een festival zijn kostbare aangelegenheden. Helaas is ons spaarvarken hiervoor niet groot genoeg. Door deelnemers te vragen zelf het eigen programma te regelen en te financieren kunnen we met elkaar toch een te gek festival neerzetten. Het budget dat er is zetten wij dan in om zoveel mogelijk publiek te trekken.

Wanneer wordt het programma bekendgemaakt?

Het programma staat vanaf ongeveer een maand voor het festival op de website. Het programmaboekje is twee weken voor aanvang beschikbaar bij o.a. VVV Haarlem en de grotere culturele instellingen.